Egyéb kategória

Mi jöhet még szóba ízületvédelem esetén a kollagénen kívül?

Ha reggel, ébredés után nem tudsz “medvemancsot” (a képen látható ujjhajlítás) formálni a tenyeredből fájdalom nélkül, akkor nincs miden rendben az ízületeiddel. Sokan azonban nem is tudják, hogy az ízületi betegségek összefüggenek az emésztőrendszer rendellenességeivel és a táplálkozással.

A reuma, az isiász, az ízületi gyulladás, a köszvény és a porckopás sem természetes velejárói az öregedésnek.

Miben lehet változtatni?

Egyes ételek fogyasztásának kerülése pozitívan befolyásolhatja a kötőszöveti és ízületi betegségek alakulását. Segít a vegetáriánus étrend, de legalább is javasolt kevesebb húst fogyasztani, és több barnarizst, kölest, hajdinát, gyümölcsöt, zöldséget, magvakat, dió- és mogyoróféléket, csírákat, zöld italokat és frissen facsart zöldségleveket bevinni az étrendünkbe.

Felhalmozódnak a méreganyagok (pl. húgysav kristály), aminek következtében csökken a viszkozitás, és nő a súrlódás, így az ízület minden mozdulatra fájdalommal reagál. Tehát méregteleníteni és mozogni mindenképpen muszáj!

Ehhez itt találsz segítséget: Méregtelenítés…

További probléma, hogy az el nem távolított anyagcseretermékek miatt a kötőszövet alapállománya előbb elsavasodik, majd salakanyagokkal eltömődik, és az anyagcseréje lelassul. A kötőszövet egy ideig képes kompenzálni a fellépő anyagcserezavart, de végül benyújtja a számlát! Ezért van az, hogy a porckopás kialakulása észrevétlen.

A reuma (arthrosis) kialakulására hajlamosító tényezők közé tartozik az egészségtelen, sok húst, fehér lisztet és cukros készítményeket tartalmazó étrend és a folyamatos, krónikus stresszes állapot.

Tehát itt az ideje a lúgosításnak, amiről részletesebben ebben a blogban olvashatsz.

A megfelelő folyadékellátás betegek és egészségesek számára egyaránt rendkívül fontos, de különösen akkor, ha a szervezet folyamatos méregtelenítést igényel. Ennek biztosítására naponta két-három liter azonnal hasznosítható, lúgos kémhatású (pH = 8,5-9,0) víz a legalkalmasabb. (Az ajánlott mennyiség 1 liter / 25 testsúly kilogrammonként.)

Ízületi gyulladásos betegeknél rendszerint előfordulnak bizonyos ásványianyag-hiányok, például vas-, kén-, szilícium- és cinkhiány.

Porcépítés magas fokon

Ha komplexebb támogatásban gondolkodsz, akkor jöhet a Joint Protex Forte, amelynek szinergikus hatású összetevői nem csak porcok regenerálódását, újjáépítését segíthetik, hanem kenőanyagként és gyulladáscsökkentőként is szolgálhatnak, miközben csökkenthetik a reumatikus tüneteket.

Hatékony segítséget nyújthat a kötőszövetek egészségének helyreállításában. Olyan anyagokat tartalmaz, amelyek rendszerint nem szerepelnek az étrendünkben, vagy legalább is nem elegendő mennyiségben.

Ezek az összetevők nem csak az ízületek, de a kötőszövetek, az ínszalagok, a vérerek és a bőr egészségét is szolgálják. Így például cellulitisz esetén is jó szívvel ajánljuk!

És végül egy különleges kollagén

A RiseUp Multiactive Collagen előnyei

A legfontosabb tulajdonsága, hogy megmarad a kollagén eredeti formája, ezáltal tudja beindítani a szervezet saját kollagén termelését, illetve a 2-es típusú kollagén gyorsan és könnyen tud hasznosulni. Kiemelném, hogy a kétfajta kollagén egymás hatását erősíti.

„MENTES” TERMÉK: tartósítószer-, aszpartám-, színezék, és cukormentes.

FINOM, NARANCSOS ÍZŰ: a kollagén marhából és csirkéből származik, a fogyaszthatóságát segíti még a pluszban hozzáadott narancsos íz.

Minek támogatása fontos neked?

  •  Segíti csökkenteni az ízületek gyulladtságát, duzzadtságát
  •  Segíti csökkenteni az ízületek fájdalmát
  •  Csökkenti az ízületi merevséget
  •  Növeli az ízületek mozgástartományát és rugalmasságát
  •  Regenerálja, erősíti a porcokat
  •  Gyorsítja az ízületi sérülésekből a regenerációt
  •  Támogatja sportoláskor, extrém terheléskor az ízületet
  •  Lassítja a korral járó ízületi kopást
  •  Helyreállítja, serkenti az ízület újjáépítését.

A termék nem helyettesíti az orvosi kezelést!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük